Tips voor een goed werkende rookmelder

Zo zorg je ervoor dat je rookmelder het altijd goed blijft doen.Image

Tip 01: Test de rookmelder regelmatig 

Door de testknop (zie afbeelding) in te drukken en los te laten. De knop knippert vervolgens rood en u hoort het alarmsignaal. Ook ontvangt u een melding zoals ingesteld in uw alarmregel voor de rookmelder. Waarschuw ook even de personen die een alarmmelding krijgen.


Image

Tip 02: Houd de rookmelder stof- en vochtvrij

Maak regelmatig (bij voorkeur maandelijks) met een stofzuiger of vochtig doekje de rookmelder stofvrij. Als de ruimte wordt verbouwd of geschilderd, haal dan de rookmelder van z’n grondplaat af of dek deze af met plastic.


Image

Tip 03: Hou de batterijcapaciteit bij

Bij 40% batterijcapaciteit (of lager) van de rookmelder wordt periodiek (u kunt dit instellen) een melding verstuurd naar de Altijd Thuis app, per sms of e-mail. 


Image

Tip 05: Ongewenst alarm

Rookmelders kunnen soms op kookdampen, hoge luchtvochtigheid of stofdeeltjes reageren. Als het een ongewenst alarm is, kunt u het piepen stoppen door op het knipperende knopje te drukken. Blijft de rookmelder ongewenst alarm geven dan kunt u de rookmelder tijdelijk uitzetten door deze tegen de klok in te draaien, zodat deze van de grondplaat los komt. Haal vervolgens de batterij er uit. Indien de situatie weer hersteld is, plaats de batterij en de rookmelder terug. Een alternatief bij rook is met een handdoek de rook weg wapperen.


Heeft u nog vragen?Misschien ook interessant:

Handleidingen
Handleidingen Sensoren